Előfizetői tartalom

Többé már nem lehet trükközni a Bónusz kötvényekkel

MTI
|
Portfolio
Borbély László András, az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) vezérigazgató-helyettese tegnap a Hír TV-ben többek között arról beszélt, hogy az év végére 53 százalékra csökkenhet a külföldiek aránya a magyar államadósságon belül. Ezen becslése ugyanakkor korábbról már ismert volt, tehát üzenetértéke pusztán annyi, hogy szerinte nem változtak a kötvénypiaci kilátásaink. Borbély emellett kitért az eddig rosszul szabályozott Bónusz Magyar Államkötvények múlt héten napvilágot látott botrányára is. Elmondása szerint ezentúl már tényleg csak magánszemélyek vásárolhatják ezeket az értékpapírokat.

Tovább csökkenhet a külföldiek aránya az államadósságban A Magyarország élőben című keddi műsorban Borbély László András elmondta: 2013 végén relatíve magas, 61 százalék volt a külföldi finanszírozók aránya, míg a belföldieké 39 százalék. Emlékeztetett arra, hogy az adósságkezelő 2012 elején meghirdetett egy programot, hogy növelje a lakosság szerepét...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés