Előfizetői tartalom

Akkor most már elkezdhetünk aggódni: a Brexit esélyesebb

Portfolio
A Britain Elects közvélemény-kutatásokat összesítő oldala szerint a britek 46%-a a távozás, 44,6%-uk pedig a maradás mellett szavazna a két hét múlva esedékes népszavazáson, melyen az Európai Unióból való kilépés a tét. A hét nagy "poll tracker" korábban egységesen a bennmaradás valószínűségét tette nagyobbra, mára azonban már nagyon vegyes képet mutatnak az eredmények. A frissebb számítások egységesen a kilépés párti tábor többségét mutatják ki.

Hét intézmény is szorgalmasan vezeti a megjelenő közvélemény-kutatási adatokat, és ezekből (kissé eltérő módszertannal) összegyúrják a brit népesség Brexit-témában mutatott preferenciáit. Az utolsó négy közvélemény-kutatás egyaránt a "Leave" (távozás) győzelmét jelezte előre, így nem csoda, hogy az összesítők is egyre inkább ezt a kimenetet tartják valószínűbbnek....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés