Előfizetői tartalom

Alacsonyabb növekedést és munkanélküliséget vár a Fed

Portfolio
A gazdaság újból élénkül, az összkép azonban egyelőre túlságosan borús ahhoz, hogy a Fed azt mondhassa, nincs szükség további beavatkozásra. Az eszközvásárlások havi összege 85 milliárd dollár, az irányadó ráta pedig nulla százalék, és az elemzők többsége szerint ez egyelőre így is marad. A jegybanki elemző stáb friss előrejelzései szerint a munkanélküliségi kilátások javultak, a növekedési kilátások viszont romlottak december óta.

Ismét élénkül a gazdaság A jegybankárok szerint év végéhez képest jelentős javulás tapasztalható: nevezetesen ismét élénkül a gazdaság. A foglalkoztatottak száma nő - bár a munkanélküliség továbbra is magas-, a háztartások és a vállalkozások szívesebben költenek, az ingatlanpiac pedig az élénkülés jeleit mutatja. Az egyedüli dolog, ami kedvezőtlen hatással...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés