Előfizetői tartalom

Belevettek a zuhanó nemesfémekbe a spekulánsok

Portfolio
Az aranynál csak mérsékelten nőtt, az ezüstnél viszont több mint duplájára ugrott múlt keddről e hét keddre a spekulatív szereplők nettó vételi pozícióinak száma - derült ki az amerikai nyersanyagpiaci határidős tőzsdefelügyelet (CFTC) péntek este közzétett adataiból. A statisztika többek között azért érdekes, mert hétfőn volt minden idők legnagyobb egynapi zuhanása az arany piacán (ami az ezüstöt is kiütötte), és ez amellett következett be, hogy az általában erős árbefolyásoló erővel bíró spekulatív szereplők növelték kitettségüket a két nemesfém piacán.

A nemesfémpiaci kilátásokról szól a Portfolio.hu következő Klub rendezvénye:Kapcsolódó cikkünk2013.04.19Mit művelnek az arannyal? Jön a Portfolio.hu KlubA CFTC adatai szerint április 9-ről 16-ra a nem kereskedelmi célú piaci szereplők nettó aranyvételi pozícióinak száma 119 ezer közeléből 129 ezer kontraktus közelébe emelkedett, miközben egyébként az összes nyitott pozíció...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés