Átadta Varga a Nestlé 20 milliárdos magyarországi beruházását

2017. november 10. 15:02    
nyomtatás
 
Világviszonylatban is egyedülálló technológia valósul meg a Nestlé Purina büki gyáregységének 20 milliárd forintos beruházás révén, amellyel a gyár dolgozói létszáma 920 főre emelkedik - többek között ezeket emelte ki a mai átadó ünnepségen Varga Mihály.


A nemzetgazdasági miniszter a tárca közleménye szerint rámutatott arra is, hogy a most megnyíló állateledel-üzemegység számos szinten előrelépést jelent: tovább erősíti Svájc és Magyarország gazdasági kapcsolatait, stabilitást és újabb lehetőségeket jelent a vállalat közel 2000 hazai beszállítója számára és Vas megye fejlődésében is jelentős szerepe van. A Nestlé hazánkban a legnagyobb svájci foglalkoztató: összesen 2400-an dolgoznak a budapesti központban, valamint a büki, a diósgyőri és a szerencsi gyárban.

Varga emlékeztetett arra is, hogy intenzíven nő az egész országban a beruházások volumene: az idei év első félévében 2500 milliárd forintnyi, rekordösszegű beruházás valósult meg, ami 25 százalék feletti növekedést jelent (a tavalyi évi alacsonyabb bázis után).

A gazdasági tárcavezető arra is kitért, hogy Vas megye az országos átlagnál gyorsabb ütemben fejlődött a 2010 óta eltelt időszakban. Így mára már a nyugat-dunántúli régió második legfejlettebb megyéje lett, ahol az egy főre jutó GDP 2010 óta 11,5 százalékpontot emelkedett.

A nyugat-dunántúli régió gyors fejlődéséről és a kedvező kilátásokról mi is írtunk a közelmúltban:

2017.10.29 07:10 Nyugat-Dunántúl felrobbant, Közép-Magyarország lecsúszott - És ez még csak a kezdet

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium