Előfizetői tartalom

"Az IMF-megállapodás egy fantasztikus biztosítás"

Portfolio
Nagy hiba lenne, ha a hosszadalmas tárgyalások után végül nem születne meg a magyar kormány és az EU/IMF közötti hitelmegállapodás, de éppen így az is nagy hiba, hogy egyes befektetők még mindig gyors megállapodásban hisznek - fejtette ki meglátását a Portfolio.hu által szervezett Budapest Economic Forum keretében Benoit Anne. A Societe Generale vezető feltörekvő piaci stratégája szerint a piac megbüntetné a megállapodás elmaradását, és túlságosan agresszívnak tartja azt az összes beárazott kamatcsökkentést, amit a piac a magyar jegybanktól vár, főként IMF-megállapodás nélkül. Benoit Anne elárulta, hogy Magyarország kapcsán leginkább a "mi van ha" típusú helyzetektől tart (pl. Görögország kilép az eurózónából), mivel a gyenge fundamentumok miatt az ilyen helyzeteknek az ország egyértelműen ki van téve.

A kormánynak folytatnia kell a nemzetközi szervezetekkel a hiteltárgyalásokat. Az IMF-megállapodás egy fantasztikus "biztosítás", ami olcsóbb finanszírozást tesz lehetővé és Magyarország ki tudna védeni negatív külpiaci kockázatokat. Az egyeztetési folyamat azonban rendkívül lassú, hiszen novemberben lesz egy éve, hogy hivatalos segítséget kért az ország. Volt IMF-es tisztviselőként...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés