Előfizetői tartalom

Az IMF új prognózisa: Magyarország leszakad

Portfolio
Az IMF ezen a héten kiadott előrejelzései szerint Magyarországon középtávon nem tér vissza a 3 százalékos gazdasági növekedés, a valutaalap szerint a növekedés 2 százalékos ütemben állapodik meg, miután idén stagnál. A valutaalap tavaly szeptemberben még úgy látta, Magyarország régiós társaival szoros bolyban lábal ki a válságból, a frissített kitekintés szerint viszont úgy már úgy tűnik, Magyarország lesz az egyetlen, amely lemarad.

Az IMF ezen a héten adta ki új, frissített gazdasági, pénzügyi prognózisait tartalmazó World Economic Outlook (WEO) jelentést. Ebben a 2011. szeptemberben előrejelzetthez képest átlagosan 0,75 százalékponttal csökkentette idei évi növekedési előrejelzését a feltörekvő európai térségre nézve. Ennek hátterében nagyrészt az eurózóna adósságválsága áll, különösen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés