Előfizetői tartalom

Az önkormányzatokat is kínozzák a frankhitelek

Portfolio
Az önkormányzati szektor adósságával kapcsolatban jelentős kockázat, hogy nagy részük devizaadósság és a törlesztési moratóriumok épp a frank drágulása idején kezdenek lejárni. A Magyar Nemzeti Bank friss felmérése szerint az év végére akár 10%-ig is felkúszhat azon önkormányzati adósságok aránya (a teljes tartozáson belül), amelyeket át kell strukturálni.

Friss hitelezési felmérésében az önkormányzati szektor eladósodottságát vizsgálták a Magyar Nemzeti Bank szakértői. A jegybank anyaga megállapítja, hogy a bankok döntő többsége tovább szigorította a hitelezési feltéteket az önkormányzatokat illetően, a második negyedévben tovább nőtt a bankok kockázatérzékenysége. A bankoktól kapott visszajelzések alapján...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés