Előfizetői tartalom

Bajnai Gordon javaslata a válság megoldására

Portfolio
Négy alapkérdésről és ez eurózóna válság megoldásának három lépéséről írt Bajnai Gordon, korábbi miniszterelnök a CNBC vendégblogjában. A kérdések feszegetik, van-e olyan ország az európai közösségben, amely nem bűnrészes az euró mostani problémáiban, elvárható-e, hogy egyes országok újabb biankó csekket állítsanak ki másoknak, például Görögországnak, és elvárható-e, hogy a görög társadalom a jelen teljesen kilátástalan helyzetben támogatását adja? Az ezekre adódó válaszokból következik a három lépésből álló megoldás-csomag.

Az euróövezet jelenlegi válsága egy félszívvel csinált, félig átgondolt, félig megmagyarázott, és ezért félig befejezett integrációs folyamat egyenes következménye - kezdi írását Bajnai Gordon. "A legkisebb közös többszörösön alapuló döntéshozatal európai elve - amely nélkül persze nem juthatott volna el idáig - az Európai Uniót mindig is arra kényszerítette hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés