Előfizetői tartalom

Balog: Nem finanszírozzuk a közgazdász- és jogászképzést

Portfolio
Államilag finanszírozott közgazdász- és jogászképzési férőhelyeket nem tervez a kormány - derült ki Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter HÖOK-nak adott válaszaiból -, annak ellenére, hogy az új kormányhatározat szerint "felülről nyitott" lesz a rendszer, és az ingyenesség bekerülési feltétele egyedül a pontszám lenne. A miniszter indoklása szerint azért nem lesznek ezeken a szakokon államilag finanszírozott helyek, mert idén sem voltak, illetve azért, mert ezekkel elég jól el lehet helyezkedni a munkapiacon ahhoz, hogy a diplomások utólag megfinanszírozzák képzésüket.

55 ezer Nem lehet kevesebb az államilag finanszírozott létszám jövőre, mint idén, legalább 55 ezer ilyen férőhely lesz, a bekerülési feltétel pedig egyedül a pontszám (a finanszírozás feltétele pedig még, hogy meghatározott idő alatt befejezze a tanulmányait és Magyarországon helyezkedjen el a leendő diplomás). Az Emmi karácsonyig teszi közzé a felsőoktatási ponthatárokat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés