Előfizetői tartalom

Benne vagyunk a tankönyvben - mint elrettentő példa

Portfolio
Az év felénél még úgy tűnt, hogy nagy nehezen megtaláltuk azt az irányt, amerre elindulva a magyar gazdaság kikecmereghet a válságból. Európa azonban az adósságválságának újabb bugyraiban merült el, és a túlmozgásos gazdaságpolitika ezzel - részben korábbi tévedései, részben újabb elhibázott akciói miatt - megint nem tudott mit kezdeni. A kommunikáció önmaga paródiájába fordult, az IMF-et pedig sebtében visszahívtuk. Az év top sztorija kétségtelenül az, amikor a három nappal korábban még a Valutaalap gazdaságpolitikáját lelkesen szapuló Matolcsy György az államcsőd rémétől megijedve visszahívta a nemzetközi szervezetet. Innentől kezdve az is láthatta, aki korábban nem: nem unortodoxiáról van itt szó, sokkal inkább inkompetenciáról. Mi is benne vagyunk a tankönyvben, mint elrettentő példa.

2011 legfontosabb gazdasági eseményeit bemutató sorozatunk eddig megjelent cikkei:Kapcsolódó cikkünk2011.12.30Itt már a lét a tét - Dőlnek az európai dominók (Top 10 sztori - 2.)2011.12.29A féktelen frankszárnyalástól a radikális mentőakcióig (Top 10 sztori - 3.)2011.12.28Ketyeg az amerikai költségvetési bomba (Top 10 sztori - 4.)2011.12.27Nincs hitel, mással vannak elfoglalva...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés