Előfizetői tartalom

Besült a világ legnagyobb csatája a feketegazdaság ellen

Portfolio
India tavaly ősszel jelentette be a leggyakrabban használt 500 és 1000 rúpiás bankjegyek lecserélését egyik napról a másikra, és az átváltásra is alig két hónapot hagytak. A cél a feketegazdaság visszaszorítása volt, de mostanra kiderült, hogy kudarcot vallott a kormány, hiszen a forgalomból kivont bankjegyek 99%-át átváltották új rúpiára, vagyis a feketén megkeresett pénz a gazdaságban maradt.

A héten jelent meg az indiai jegybank éves jelentése, melyben elárulták, hogy szinte az összes korábbi bankjegyek lecserélték az állampolgárok. Ez egyben azt is jelenti, hogy a világ legnagyobb demonetizálási kísérlete, mely tavaly novemberben indult nem volt sikeres, hiszen nem sikerült az illegális tevékenységekből származó pénzt kiszorítani a gazdaságból - írja a CNBC.Kapcsolódó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés