Előfizetői tartalom

Beszakadt a magyar feldolgozóipar - jöhet a recesszió?

Portfolio
Októberben már a magyar feldolgozóipar is követte az európai országok sorát, és tizenöt hónap után újra visszaesést jelez a feldolgozóipari beszerzési menedzser index, sőt 2009 novembere óta nem voltak ilyen rosszak a feldolgozóipar kilátásai. A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság által közzétett mutató októberben 48,2 pontra süllyedt a szeptemberi 50,8 pont után. A jövőre nézve még rosszabbra festi a kilátásokat, hogy különösen nagyot esett az új megrendelések indexe. Az eurózóna és a német feldolgozóipar hasonló adatát ismerve a tény nem meglepő.

Utoljára 2010 júniusában volt 50 pont alatti a magyar feldolgozóipari beszerzési menedzser index (bmi), majd ezt követően 15 hónapig tartózkodott 50 pont feletti, azaz a szektor bővülését jelző tartományban. A mostani adat 2009 novembere óta a legalacsonyabb. Az MLBKT jelentéséből kiderül, a felmérésben vizsgált alindexek három kivételével csökkentek októberben, és...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés