Előfizetői tartalom

Borúsabban látja 2017-et a Világbank

MTI
|
Portfolio
A Világbank a tavalyinál nagyobb idei gazdasági növekedéssel számol, de a bővülés üteme alacsonyabb lehet az eddig vártnál. Idei első Global Economic Prospects című jelentésében a Világbank azt prognosztizálja, hogy a globális gazdaság az idén 2,7 százalékkal nő a júniusban becsült 2,8 százalékkal szemben, és a tavalyi 2,3 százalékos bővülés után.

A Világbank előrejelzése szerint az Egyesült Államok gazdasága a tavalyi 1,6 százalék után idén 2,2 százalékkal nő. A kínai gazdasági növekedés pedig 6,5 százalékra lassul a tavalyi 6,7 százalékról. Japán GDP-növekedése 1 százalékról idén 0,9 százalékra, az euróövezeté 1,6 százalékról 1,5 százalékra lassul. A jelentés az európai és közép-ázsiai térségből...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés