Előfizetői tartalom

Brüsszel reagált Orbán kijelentésére

Portfolio
Nagyon jó hírnek nevezte a vártnál kedvezőbb 2012-es magyar hiányadatot az Európai Bizottság szóvivője szokásos déli brüsszeli sajtótájékoztatóján. Olivier Bailly azonban azt is hozzátette, hogy a 2013-as és 2014-es években is 3% alatt kell maradjon a deficit, erről a Bizottság májusban ad ki értékelést és ennek fényében dől el, hogy megszűnhet-e a túlzott deficit eljárás Magyarországgal szemben. Lényegében Orbán Viktor reggeli szavaira is reagált a szóvivő, amikor azt mondta, hogy szigorúan objektív tényezők alapján ítéli meg a magyar költségvetési folyamatokat a Bizottság.

Jó hír Válaszában az EB szóvivője elmondta, hogy a magyar statisztikai hivatal eljuttatta az uniós statisztikai hivatalnak, az Eurostatnak a 2012-es költségvetési adatokat. Ezt a hivatal ellenőrzi és április 22-i közlésében erősítheti meg tájékoztatása szerint. Emlékeztetett a szóvivő arra is, hogy a 2012-es magyar deficitszám kedvezőbb az Európai Bizottság februárban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés