Előfizetői tartalom

Bukhatja Magyarország az IMF-hitelt

Portfolio
A magyar kormány és a nemzetközi szervezetek közötti hivatalos tárgyalások jövő heti elindulása ellenére tovább csökkent a megállapodás megkötésének esélye - vélekedik friss kommentárjában Mujtaba Rahman, az Eurasia Group londoni elemzője. A szakértő igencsak pesszimista véleményét azzal indokolta, hogy a kormány legutóbb is szokatlan gazdaságpolitikai intézkedéseket (így például a pénzügyi tranzakciós illetéket) fogadott el és már most kezdenek kibontakozni előttünk a két fél közötti ütközéspontok.

Indulnak a tárgyalások, de csak lassan a testtel Jövő héten Budapestre érkeznek az Európai Bizottság, az Európai Központi Bank és a Nemzetközi Valutaalap delegációi, hogy július 17. és 25. között egyeztetést folytassanak a magyar hatóságokkal az új nemzetközi hitelkeret előkészítése érdekében. Gerry Rice, az IMF nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgatója csütörtökön...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés