Előfizetői tartalom

Bulgária a Fitchnél is jobb lett, mint mi

Portfolio
Megerősítette Bulgária hosszú lejáratú devizaadósságainak BBB- besorolását, a hozzá rendelt kilátásokat viszont negatívról pozitívra változtatta a Fitch Ratings. Bulgária Magyarországgal egy besorolási szinten tartózkodik a Fitchnél és a Moody's-nál is, azonban immár mind a két hitelminősítőnél pozitív kilátásokkal rendelkezik, míg Magyarország negatívval.

A kilátásjavítást Ed Parker, a Fitch szuverén adósminősítésekért felelős igazgatója azzal magyarázta, csökkent az ország külső kitettsége, erőteljes fiskális konszolidációt hajtott végre és jelentősen csökkentette a makrogazdaságot és költségvetést övező kockázatokat.A bolgár gazdaság az első negyedévben 2,5%-kal nőtt, a növekedés üteme egész évben a krízis...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés