Előfizetői tartalom

Csaba László: a csomag munkapiaci elképzelései a leggyengébbek

Portfolio
A Brüsszelbe elküldött konvergencia program legerősebb eleme, hogy vannak benne makrószámok, amelyek összhangban vannak egymással, kiszámíthatóak, elhihetőek, és azt mutatják, hogy a kormány elszánta magát fontos alrendszerek átalakítására - értékelték a reformcsomagot a Kossuth Rádióban elemzők. A leggyengébbek ugyanakkor a munkapiaci elképzelések - véli Csaba László, illetve Balázs Zoltán szerint az jelenthet nehézséget, hogy egyszerre túl sok fronton kezd bele az átalakításba.

Csaba László szerint nadrágszíjhúzásról és strukturális átalakításokról egyaránt szó van. A közgazdász úgy látja, hogy a program leggyengébb eleme a munkapiac, ahol viszonylag kevés az olyan intézkedés, amely jövedelemtermelő, értelmes munkát tud teremteni. "Alapvetően a történet arról szól, hogy mikor kezd bővülni tartósan a magyar belső piac, amelyen azután...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés