Előfizetői tartalom

Csoda lenne, ha hozzányúlnának az alapkamathoz Matolcsyék

Portfolio
Sem a holnapi kamatmeghatározó ülésén, sem az elkövetkezendő bő másfél évben nem fog a kamatokhoz nyúlni a Magyar Nemzeti Bank, az irányadó kamat még sokáig a jelenlegi 0,9%-os szinten maradhat - vélik egyhangúlag a Portfolio által megkérdezett elemzők. A Matolcsy György vezette jegybank az elmúlt hónapokban annyira nyilvánvalóan kommunikálta szándékait, hogy bármilyen kis változtatás, vagy akárcsak annak lehetőségére tett utalás is nagy meglepetést okozna.

A Magyar Nemzeti Bank kamatdöntő üléseit követő rövidített jegyzőkönyve hónapok óta ugyanazt az üzenetet közvetíti: az alapkamatot már nem fogják tovább csökkenteni, szükség esetén inkább nem konvencionális eszközökkel, vagyis például a 3 hónapos betétből történő kiszorítás ütemének változtatásával kívánnak lazítani. A januári kamatdöntés ennek fényében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés