Előfizetői tartalom

Csökkent a folyó fizetési mérleg többlete

Portfolio
Az idei első negyedévben a külfölddel szembeni nettó finanszírozási képesség (a folyó fizetési mérleg és a tőkemérleg együttes egyenlege) 675 millió euró (215 milliárd forint) volt. A szezonális hatások kiszűrésével a finanszírozási képesség a GDP 3,2 %-a (226 milliárd forint), ami 0,5 %-kal kisebb az előző negyedév GDP arányos adatánál. Szezonálisan kiigazított adatok alapján a reálgazdasági mérleg többlete az első negyedévben az előző negyedévhez hasonló mértékű volt és jelentős pozitívumot mutatott (1782 millió euró). 2009 III. negyedéve óta minden negyedévben a reálgazdasági többlet meghaladta a jövedelmek hiányát - derül ki az MNB legfrissebb adataiból.

Szezonálisan kiigazított adatok alapján a folyó fizetési mérleg többlete az első negyedévben 117 millió euró volt, ami csökkenést jelent a tavalyi utolsó negyedéves 270 millió euró után. A kiigazítatlan adatok szerint a folyó fizetési mérleg többlete 186 millió euró volt az előző negyedévi felülvizsgált 132 millió euró után és egyúttal meghaladja a 132 millió...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés