Előfizetői tartalom

Hiába reménykedtek a devizahitelesek

Portfolio
Fenntartja eddigi, 1,2-es szinten lévő beavatkozási küszöbét a svájci jegybank. Bár a piacon adtak esélyt, hogy a deflációban lévő ország a küszöb megemelésével gyengíteni kezdi a devizáját, ám ehelyett csak azt bizonygatja közleményében, hogy az intézmény fenntartása nagyon fontos. Így egyelőre a devizahitelesek nem számíthatnak arra, hogy a svájci frank gyengítése csökkenti a törlesztőrészletüket.

Svájc fenntartja az árfolyamküszöböt - jelentette be mai közleményében a helyi jegybank, ugyanakkor rögtön hozzá is tette, hogy a frank még mindig erős, és a felértékelődésnek komoly következményei lennének a gazdaságra nézve. Innentől kezdve a közlemény tulajdonképpen a minimum árfolyam intézményének fontosságát hangsúlyozza, anélkül, hogy utalást tenne a küszöb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés