Előfizetői tartalom

Ebből a válságból még háború is lehet

Portfolio
Az eurózóna adósságválságának talán legsúlyosabb lehetséges következményeire figyelmeztet Lengyelország pénzügyminisztere. Jacek Rostowski a CNBC csütörtöki műsorában arról beszélt, ha a válság nyomán felbomlana az eurózóna, akkor valószínűleg felbomlana az Európai Unió egysége is. Szerinte, ha a közösség nem tudja demokratikusan megoldani problémáit a következő 10-20 évben megnő a veszélye az autoriter politikai megmozdulásoknak, akár a háborúnak is.

A lengyel pénzügyminiszter legutóbbi a Krynicában rendezett gazdasági fórumon ütött meg mélyen pesszimista hangot, amikor arról beszélt, keynesi időket élünk, és azt fejtegette, előnyös lett volna, ha már májusban nagyobb effektív méretet és rugalmasabb jogköröket kap az eurózóna mentőalap, és hogy ha az erősek nem hajlandóak kimutatni, hogy készen állnak megsegíteni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés