Előfizetői tartalom

Ebből adódott a rekordalacsony hiány (2.)

Portfolio
Kirívóan alacsony deficit jött össze 2012-ben. A KSH által kedd reggel közzétett kormányzati szektor adatai szerinti - az ESA módszertan alapján kalkulált - hiány a GDP 2,1%-a volt, amire még sosem volt példa az 1999 óta rendelkezésre álló adatok alapján (leszámítva a nyugdíjpénztári vagyon elszámolása miatti 2011-es kivételes évet). A minden korábbi várakozást felülmúló alacsony hiányszám elsősorban a bevételek növekedésének volt köszönhető, de a kormány a kiadási oldalt is féken tudta tartani. Összességében tehát meglett a sorozatos kiigazítások eredménye.

Példátlanul alacsony lett a hiány Múlt pénteken a KSH EDP-jelentéséből már kiderült, hogy az előzetesen vártnál lényegesen jobb lett a 2012-es költségvetés egyenlege. A túlzott hiány eljárás keretében jelentett (EDP) statisztika szerint GDP-arányosan 2%-os volt a deficit, ami kedvezőbb a kormány eredeti 2,5%-os céljánál és a tavaly ősszel 2,7%-ra emelt hiánycéljánál....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés