Előfizetői tartalom

Hamarosan jönnek az alapellátást és a szakorvosképzést érintő új jogszabályok

Portfolio
Mindenképpen javítani szeretne a kormányzat a lakosság egészségi állapotán, ezért átalakítják az alapellátást és több lesz a népegészségügyi szűrés és a szűrőhely - erről Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár beszélt az Országgyűlés szerdai ülésén. Az államtitkár azt is elárulta, hogy a szakorvosképzés finanszírozását központilag kívánják megoldani a jövőben, és az ezzel kapcsolatos jogszabály-tervezet már idén a kormány elé kerülhet.

Zombor Gábor meghallgatásán azt mondta, az alapellátás tervezett átalakításának több célja van. Egyrészt vonzóvá tenni az orvosok számára a háziorvoslást, továbbá hogy ne maradjanak betöltetlen praxisok, és ezen ellátási formát erősítve lehetőség szerint, akit lehet, itt lássanak el, tehermentesítve a járó- és kórházi ellátást. Az államtitkár ezzel kapcsolatban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés