Előfizetői tartalom

Mindent tudni fog az állam a betegekről

MTI
Az év végén elindulhat az egészségügyi informatikai fejlesztések néhány eleme, 2017 közepétől pedig az egyetemi klinikáktól a háziorvosokig minden intézmény elektronikus úton cserélheti ki - a páciens hozzájárulásával - a vizsgálati eredményeket, leleteket, és egységes jelentéseket továbbíthat a központi adatbázisokba - nyilatkozta Divinyi Zsombor, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) főosztályvezetője a Népszavának.

Az ÁEEK központi tervezési és projekt-végrehajtási főosztályvezetője az újság szerdai számában közölt interjúban kifejtette: a betegellátás és -szervezés szempontjából a legfontosabb az e-recept, az e-beutaló és a távkonzílium lehetőségének a bevezetése. Ahol szükséges, az e-egészségügyi rendszerhez csatlakozást számítógépek vásárlásával segítik. Hozzátette...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés