Előfizetői tartalom

Büntetné a kormány a renitens gyógyszerfogyasztókat

Portfolio
Pár év alatt több tízmilliárd forint takarítható meg az egészségbiztosító gyógyszerkasszájában a Széll Kálmán-tervben körvonalazott új gyógyszer-támogatási rendszerrel - derült ki Cserháti Péter egészségügyért felelős helyettes államtitkár Világgazdaság által idézett szavaiból. Az egészségügyi államtitkárság bonus-malus rendszert vezetne be a betegek gyógyszerfogyasztásánál és a gyógyszergyártókkal kétéves támogatási szerződést kötne az OEP.

A kormány által bonus-malus rendszer bevezetését tervezi a gyógyszerfogyasztásban, mivel a betegek gyakran nem az orvosi ellátás szerint veszik be gyógyszereiket. Ennek értelmében "csak akkor kapná meg az adott készítményre érvényes gyógyszertámogatást a páciens, ha az orvos utasítását követi." Ellenkező esetben például a 70 százalékkal támogatott orvosság árához csak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés