Előfizetői tartalom

Ijesztően sok orvos akar külföldön dolgozni

Portfolio
Soha ennyire sok orvos nem akart külföldön dolgozni, mint tavaly. Az Egészségügyi Engedélyezési Hivataltól 1111 orvos kért okleveleiről hatósági igazolást a külföldi munkavállaláshoz. Főként 25-29 éves általános orvosokról van szó, akik Angliába készültek. A Magyar Orvosi Kamara elnöke szerint az elvándorlás aránya aggasztó, az orvosutánpótlás helyzete és az elöregedés pedig kétségbeejtő - tudósít az InfoRádió.

Az elmúlt évek egzisztenciális problémáinak és technikai körülményeinek tudható be, hogy sok orvos külföldön vállal munkát - mondta az InfoRádiónak a Magyar Orvosi Kamara elnöke. Éger István kiemelte: az elvándorlási folyamat ijesztő növekedést mutat. Az elmúlt 8-10 évben a kormányzat felvetette a problémákat, felmérte a helyzetet, de nem történt olyan érdemi intézkedés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés