Előfizetői tartalom

Nagyon kevés gyermek született idén Magyarországon

Portfolio
Az év első 10 hónapjában csupán 75 415 gyermek született, ami 7,3%-kal alacsonyabb, mint egy évvel korábban. A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint októberben 7343 gyermek látta meg a napvilágot, ilyen alacsony születésszámra pedig évek óta nem volt példa. A legfrissebb becslések szerint tovább csökkent Magyarország népessége, az időszak végén 9 millió 996 ezer fő élt hazánkban.

Az előzetes adatok alapján 2010 első tíz hónapjában kevesebb gyermek született, de a halálozások száma is némileg alacsonyabb volt, mint az előző év azonos időszakában - olvasható a KSH közleményében, amely arra is kitér, hogy a havonkénti születésszám csökkenése különösen a május és október közötti hat hónapban volt számottevő: ekkor a születések száma átlagosan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés