Előfizetői tartalom

Nincs itt semmiféle baby boom

Portfolio
Júliusban kevesebben kötöttek házasságot, kevesebben születtek, illetve többen haltak meg Magyarországon, mint egy évvel korábban - derül ki a KSH népmozgalmi adataiból. A kedvezőtlen tendencia különösen a születésszám esetében fájó. Amióta igazán érezhető lenne a támogatási kedvezmények gyerekvállalásra gyakorolt hatása, éppen azóta fordult lefelé a mutató.

Az előzetes adatok szerint 2012 első hét hónapjában több gyermek született, de a halálozások száma is emelkedett az előző év azonos időszakához képest. A születésszám az év első öt hónapjában meghaladta az előző évit, júniusban és júliusban viszont az emelkedő irányzat megtorpant, és 1,4 százalékkal kevesebb újszülött jött világra, mint az előző év azonos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés