Előfizetői tartalom

Sosem született még ennyire kevés gyerek februárban

Portfolio
Az előzetes adatok szerint 2014 első két hónapjában 14 069 gyermek született, 0,2 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban. Ezen belül a februári adat különösen alacsony volt, a 6485 élveszületésnél kevesebbet csak háromszor mértek ebben az évtizedben. (Ez egyébként nagy valószínűséggel azt is jelenti, hogy a rendszerváltozás óta is a harmadik legkisebb számmal találkozhattunk.) Csökkent ugyanakkor a halálozások száma is, az éves alapon számolt 3,9 százalékos visszaesés hatására a természetes fogyás az első két hónapban "csak" 7050 fő volt, 829-cel kevesebb az egy évvel azelőttinél.

Az előzetes adatok szerint 2014 első két hónapjában kevesebb gyermek született, de a halálozások száma is mérséklődött az előző év azonos időszakához képest. A születésszám januári enyhe emelkedését követően februárban 1,9 százalékkal kevesebb újszülött jött világra, mint egy évvel korábban. A 2014 második hónapjában regisztrált 6485 élveszületés a legalacsonyabb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés