Előfizetői tartalom

Egy motor hajtja az ipart, de az elég jól

Portfolio
2014 februárjában az ipari termelés 8,1%-kal haladta meg az egy évvel korábbit. Az egyhavi növekedés 1,6%-os volt. A számok megegyeznek a múlt héten előzetesen közölt értékekkel. A mai részletes információkból már az is kiderül, hogy - hasonlóan az előző hónapokhoz - a termelés bővüléséhez elsősorban az ipari termelés motorjának számító járműgyártás, illetve az ehhez kapcsolódó beszállítói ágazatok eladásainak jelentős növekedése járult hozzá. Vagyis az ipart továbbra is egyoldalú növekedési szerkezet jellemzi, de legalább élénkül. Sőt, a rendelési számok alapján a következő hónapokban is erre számíthatunk.

Az ipari termelés a gyengébb év végi hónapok után az idén újra rákapcsolt, és az első negyedév így igen erősnek ígérkezik. A termelés az év első két hónapjában 7,1%-kal magasabb volt, mint az előző év azonos időszakában. Ez a 7-8%-os bővülés akár egész évben kitarthat, bár azt azért nem árt megjegyezni, hogy a globális konjunktúrát az utóbbi időben több kockázat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés