Előfizetői tartalom

Egyáltalán nem meggyőző, amit az export csinál (3.)

Portfolio
Júniusban - euróban számolva - az áruexport 3 százalékkal maradt el az egy évvel korábbi értékétől, jelentette a KSH. A visszaesés mellett is jelentős, 583 millió eurós a külkereskedelmi mérleg többlete, igaz ez érdemben elmarad a tavalyi szufficittől. A konjunkturális folyamatok szempontjából leginkább az a figyelmeztető, hogy a kivitelünk autóipari kapacitások bővülése ellenére sem tud bővülni.

A külkereskedelmi adatok tulajdonképpen ugyanazt a mintát mutatják, mint a tegnapi ipari számok: a szezonális igazítás alapján a májusi visszaesést képes volt korrigálni az export, de ezzel együtt is inkább csak egy stagnálást mutató trend alakul ki az adatokból. Ahogy az alábbi ábrán látható, az idén egyelőre csak a tavaly év végi visszaesést korrigálta az export, azóta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés