Előfizetői tartalom

Elkeserítő előrejelzés Észak-Magyarország elnéptelenedéséről

Portfolio
Az Eurostat nem rég közzé tette 2016-os regionális évkönyvét, amelyben többek között szerepel egy előrejelzés, miszerint az észak-magyarországi régió népessége 2050-re a 2015-ös szinthez képest 35%-kal csökkenhet majd. Ezzel bekerült abba a nem túl hízelgő EU-s toplistába, amelyen a következő évtizedekben várhatóan legnagyobb népességfogyást elszenvedni kénytelen területek szerepelnek.

Az Eurostat évente nyilvánosságra hozza Európai Uniós évkönyvét, amelyben számos egyéb dolog mellett beszámol az egyes régiók népesedési helyzetéről, illetve hosszú távú előrejelzést ad a várható folyamatokról. Az elemzés szerint 8 olyan régió is van az EU-ban, ahol az elkövetkezendő 35 évben 50%-kal, vagy még annál is nagyobb mértékben nőhet a népesség, sőt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés