Előfizetői tartalom

Ellenállnak az írek - hivatalos segítségkérés nincs

Portfolio
Részben ellentmondásos hírek jelentek meg a mértékadó hírforrásokban a hétvégén arról, hogy mi is a helyzet az Írország esetleges külső megsegítésével kapcsolatos folyamatban. Egyes sajtójelentések szerint az előkészítő jellegű tárgyalások már megkezdődtek az ír és az uniós szervek között egy 45-90 milliárd euró körüli nagyságrendű mentőcsomagról, míg más források szerint az írek továbbra is ellenállnak, hogy hivatalosan is kérjék a külső segítséget, mert a nemzeti szuverenitásukra, illetve arra hivatkoznak, hogy nagyjából jövő év közepéig kitartanak a pénzügyi forrásaik. A különböző sajtótermékekben felröppenő, a háttérben már zajló tárgyalásokat összességében rendre cáfolják az ír kormány tagjai.

Nem kérik hivatalosan Az ír pénzügyminiszter egy hétvégi rádióműsorban úgy fogalmazott, hogy "nem lenne értelme" a külső segítség kérésének, mert arra nem szorul rá az ország, míg a Sunday Times ma azt jelentette: Brian Lenihan ellen fog állni az uniós pénzügyminiszterek november 16-i, azaz jövő keddi brüsszeli ülésén a mentőcsomagra irányuló nyomásnak. Brian...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés