Előfizetői tartalom

Elsőre szépnek látszó adatokkal rukkolt elő a magyar gazdaság, de aztán megnéztük a részleteket

Portfolio
Emelkedett augusztusban az ipari termelés, de a remélt nagy korrekció elmaradt: az előző hónaphoz képest 1,6%-os volt a növekedés, az egy évvel korábbi szinthez képest pedig (munkanaphatástól megtisztítva) 3,5%. Ne tévesszen meg senkit a 11,1%-os nyers növekedési adat, ez ugyanis azért ilyen magas, mert az idén három munkanappal több volt a nyár utolsó hónapjában, mint egy évvel ezelőtt.

Az ipari termelés augusztusi számai összességében vegyes képet sugallnak. Egyrészt a júliusi gyenge teljesítményhez képest erősödni tudott a szektor. Így az a félelem, hogy a hagyományos nyári leállások ezúttal sokkal hosszabbak voltak, és július-augusztusban teljes egészében elhúzódtak, nem igazolódtak. Másrészt viszont az sem igazolódott teljesen, hogy a júliusra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés