Előfizetői tartalom

Elszakadt a cérna - 100 dollár alatt az olaj

Portfolio
Folytatódik a lejtmenet az olaj piacán, a Brent árfolyama a mai kereskedésben már 100 dollár alá csökkent, amire tavaly június óta nem volt példa. Hiába tapasztalható erős geopolitikai feszültség több régióban is, egyelőre úgy tűnik a kereslet csökkenésétől való félelem dominál, amit a legfrissebb, meglehetősen gyenge képet festő kínai külkereskedelmi adatok is táplálnak.

Folytatódik az esés az olajpiacon, az európai benchmarknak tekintett Brent árfolyama a mai kereskedésben 100 dollár alá került, amire legutóbb tavaly júniusban volt csak példa. A mai 1 százalék körüli esés ráerősít az elmúlt hónapokban már jól kirajzolódott negatív trendre. A WTI típusú olaj ára is csökken, ma 1,5 százalékkal került lejjebb, ezzel már 92 dollárnál...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés