Előfizetői tartalom

Napelemet vásárolnál? - Jó lesz sietni!

Portfolio
Újabb terhet kaphatnak a nyakukba azok, akik olyan háztartási méretű kiserőművet (például napelemet) telepítenének ingatlanukra, amely hálózati kapcsolattal is rendelkezik. Azok ugyanis, akik 2017. március 31-e után engedélyeztetik a 4 kW-nál nagyobb csúcsteljesítményű otthoni kiserőművet, elosztói teljesítménydíjat, vagyis hálózati használati díjat fizethetnek majd - szúrta ki a Kiszámoló blog. Az új díjtétel nyilvánvalóan nem támogatja a megújuló energiaforrások elterjedését.

Az adó mértéke jelenleg nulla forint, azonban nem lenne meglepő, ha ez hamarosan változna, és "tartalommal" töltenék meg a szabályozást. A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalnak a villamos energia rendszerhasználati díjak, csatlakozási díjak és külön díjak alkalmazási szabályairól szóló rendelete a 2017. január 1-jétől 2020. december 31-ig tartó négyéves...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés