Előfizetői tartalom

Ennek fele sem tréfa: még több EU-s terméket tiltottak ki az oroszok

MTI
Egy hete 15 uniós tagországból tiltotta meg a szárnyashús és minden belőle készült termék importját az orosz szakhatóság, ma pedig 4 tagállam bizonyos körzeteiből az élőszárnyas importot is megtiltotta. Az egyre súlyosabb intézkedések a madárinfluenza terjedésével függnek össze és nincs közük a z oroszok által 2014-ben bevezetett európai élelmiszerügyi embargóhoz. Ezzel együtt azonban az igaz, hogy a fertőzés súlyosbodásával az importtilalommal érintett ágazatok és országok gazdasági kára is fokozódik.

Az orosz szövetségi állategészségügyi és növényvédelmi szolgálat (Roszszelhoznadzor) február 14-i hatállyal megtiltotta az élőszárnyas és tojás importját négy európai uniós ország (Olaszország, Görögország, Szlovákia és Lengyelország) több körzetéből a madárinfluenza miatt. A lépés előzményeként az orosz szakhatóság egy hete tiltotta meg ideiglenesen a szárnyashús...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés