Előfizetői tartalom

Ennyit keresnek az MNB-ben

Portfolio
Képviselői kérdésre adott részletes választ Matolcsy György jegybankelnök arról, hogy vezetése alatt hogyan változott az MNB állományi létszáma és a fizetések. Ebből kiderül: 60 korábbi nemzetgazdasági minisztériumi alkalmazott került a jegybankba. Az 1100 fő feletti állományból tíz fő fizetése haladja meg a havi kétmillió forintot.

Matolcsy már a válasza elején leszögezi: a kért számadatok részben nem értelmezhetőek, részben pedig több okból sem hasonlíthatóak össze. Egyrészt ugyanis a 2013. január 1-jén állományban lévő munkavállalók számára a havi munkabéren felül a jegybank korábbi vezetése részéről bónusz került meghatározásra, amely 2013 első félévében a munkabérbe került beépítésre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés