Előfizetői tartalom

Érvénytelen a görög hitelszerződés - jelentették ki Görögországban

Portfolio
Görögország mentőcsomaggal kapcsolatos vállalásai semmisek, és a választások után érvénytelenek - jelentette ki Alexisz Ciprasz, a kormányalakításra másodikként jogosult radikális baloldali Sziriza pártszövetség vezetője a Reuters szerint. Ciprasz elmondta még, kizárólag baloldali pártokkal hajlandóak koalíciót alakítani, de a koalícióhoz való csatlakozáshoz a nagypártoknak visszakozniuk kell a nemzetközi szervezeteknek tett vállalásoktól.

Ha a nagypártok visszakoznak, jöhet a nagykoalíció? Ciprasz kijelentette, a nagypártoknak visszakozniuk kell a hitelszerződésben foglalt kötelezettségektől a koalíciós kormány megalakításáért. A két nagypárt, az Új Demokrácia és a PASOK az egyetlen a parlamentbe jutott hét párt közül, amely támogatja a hitelprogramot, bár az Új Demokrácia vezetője, Antonisz Szamarasz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés