Előfizetői tartalom

Európa eddig az év kellemes meglepetése, mégis ez okoz fejfájást

Portfolio
Tavaly év végén a többség még arra számított, hogy 2016-ban az amerikai gazdaság felülteljesíti majd fejlett versenytársait, hiszen Donald Trump komoly költségvetési élénkítést vetített előre. Ennek ellenére az első negyedévben az eurózóna növekedése kétszerese volt az amerikainak, és a hangulat továbbra is kedvező, hiszen a hétfőn megjelent friss adatok szerint hatéves csúcson van az aktivitás fontos előretekintő mutatója.

A Financial Times hétfői cikke szerint egyelőre az eurózóna kirobbanó növekedése a legnagyobb pozitív meglepetés az évben. A valutaövezet bővülési üteme ugyanis az év elején több mint a duplája volt az amerikainak, így egyre több szakértő teszi fel a kérdést, hogy csak átmeneti pozitív korrekcióról van-e szó vagy mélyebben gyökerező, tartósabb folyamatot látunk....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés