Előfizetői tartalom

Európa három útja

Portfolio
Európa jövőjével kapcsolatban többféle álláspont látott napvilágot neves közgazdászok részéről az elmúlt hónapokban. Úgy tűnik tehát, hogy a közgazdász szakmán belül sincs egyetértés a válság megoldhatóságát és az esetleges megoldás módját illetően. Rezessy Gergely, a Corvinus Egyetem Világgazdasági Tanszékének munkatársa három markánsan eltérő véleményt tekint át röviden.

A Harvard Egyetem neves közgazdásza, Robert Barro például januárban a Wall Street Journalban megjelent publicisztikájában az euró végéről beszél. Arra is javaslatot tesz, hogy hogyan lehetne "kivezetni" a közös európai pénzt és ismét életre hívni a nemzeti fizetőeszközöket. A harvardi professzor szerint nem működhet jól egy olyan fiskális unió, amely a pénzügyileg fegyelmezetlen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés