Előfizetői tartalom

Európa lepipálta az USA-t az első negyedévben

Portfolio
2017 első negyedévében negyedéves bázison 0,5%-kal bővült az eurózónás GDP - derült ki az Eurostat előzetes adataiból. Érdekes, hogy a 28 tagú Európai Unió ennél gyengébb, 0,4%-os növekedést produkált. Ettől függetlenül elmondható, hogy mind az EU, mind az eurózóna az Egyesült Államokat meghaladó ütemben tudott növekedni az év első három hónapjában.

Az Eurostat ma közzétette az idei első negyedéves GDP 't+30 napos', azaz első becslését. Ebben még nincs országonkénti bontás, az azonban kiderült, hogy az euróövezet GDP-je összességében 0,5%-kal, a 28 tagú EU-é 0,4%-kal bővült.Az EU éves növekedési dinamikája ezzel 1,9%-on stagnált, az euróövezeté pedig a tavalyi utolsó negyedéves 1,8%-ról 1,7%-ra lassult. Bár gyakorlati...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés