Előfizetői tartalom

Ez kell a magyar gazdaság sikeréhez

Portfolio
A válság óta felhalmozott makrogazdasági tapasztalatok arra utalnak, hogy az euró bevezetése komoly makrogazdasági kockázatokat is hordozhat, amelyek csak nagyon tudatos gazdaságpolitikával mérsékelhetőek - áll a jegybank ma megjelent konvergenciajelentésében. Az évente megjelenő kiadvány ezúttal az eurózóna válságára, illetve az abból leszűrhető magyar vonatkozású következtetésekre koncentrál.

Az euró bevezetése önmagában egy aszimmetrikus sokknak tekinthető, ami egyszerre okoz megnövekedett versenyhelyzetet és a magasabb kamatszinttel jellemezhető országok számára csökkenő reálkamatokat. Mindez két szempontból jelenthet problémát. Egyrészt az övezeti belépés után nem zárható ki a gyors fellendülés és az azt követő visszazuhanás (boom and bust) jelenségének...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés