Előfizetői tartalom

Ezért lett szép a februári deficit

Portfolio
Februárban az államháztartás központi alrendszerének hiánya 256,9 milliárd forint lett - erősítette meg a Nemzetgazdasági Minisztérium az előzetes adatokat a csütörtök délután közzétett részletes tájékoztatójában. Az első két hónap részletes adatai alapján azt mondhatjuk, hogy a kiadások (egyszeri hatásnak is köszönhetően) lényegesen alacsonyabbak, mint tavaly; közben a bevételek is szebben teljesülnek és a kamatkiadások tekintetében is érzékelhető a javulás.

Mostantól a havi részletes áht-adatok napján a minisztérium háttérbeszélgetést tart. Az első ilyen eseményről itt számoltunk be:Kapcsolódó cikkünk2015.03.19Lehet mozgástér a költségvetésben!Kedvező adatA minisztérium a részletes tájékoztatóban kiemeli: a mostani februári hiányadat jóval alacsonyabb az előző év azonos hónapjának 407,9 milliárd forint összegű hiányánál....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés