Előfizetői tartalom

Ezért pezseg a külkereskedelmünk

Portfolio
Januárban mind az export, mind az import volumene igen dinamikusan, éves szinten több mint 20%-kal bővült, amely a Központi Statisztikai Hivatal mai részletes adatai szerint a termékkörök széles bázisán nyugszik. A gépek és szállítóeszközök dinamikus külkereskedelmi forgalomnövekedése mellett ugyanis például a feldolgozott, illetve a gyógyszerészeti termékek külkereskedelme is határozott növekedést mutatott. A januári külkermérleg többlet a részletes adatok szerint megegyezik azzal (401 millió euró), mint amit előzetes adatként közölt a KSH.

A januári részletes külkereskedelmi forgalmi adatok szerint az import euró alapon éves szinten 30,2%-kal, míg az export 26,1%-kal bővült, amely ütemek fél éve a legmagasabbak. A legfrissebb német és francia konjunktúramutatók azt jelzik, hogy a fellendülés csúcsa környékére érhettek a legfontosabb külkereskedelmi partnereink.A KSH adatai szerint a kivitel háromötödét, a behozatal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés