Előfizetői tartalom

Ezért számít, mi történik Hong Kongban

Portfolio
Vajon megtörhetik a globális gazdaságot a hongkongi feszültségek? Ez járhat sok befektető fejében miközben árgus szemmel követik az eseményeket, hogy a kínai kormány hogyan reagál az elmúlt évek legnagyobb társadalompolitikai kihívására - írja Mohamed El-Erian, az Allianz SE vezető gazdasági tanácsadója, egyben Obama elnök Globális Fejlesztési Tanácsának elnöke.

Manapság már így is nehéz időket él meg a világgazdaság: botladozik a növekedés Európában és Japánban, és bár az USA gazdasága jobban teljesít, kirobbanó növekedésnél még nem tartunk - véli El-Erian. Mint mondja, a feltörekvő piacokon is lassulás tapasztalható, és valószínűtlen, hogy a magas növekedés egyhamar visszatérne. Mi több, a fejlett országok jegybankjai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés