Előfizetői tartalom

Ezzel kihúzhatja a gyufát a kormány (3.)

Portfolio
Két táborra szakadt a magyar tárgyalófél az IMF-megállapodást illetően: a Varga Mihály vezette csoport minden helyzetben jónak tartja a megállapodást, ám más kormánypárti politikusok nem szeretnének mindenáron bekerülni az EU/IMF-páros szoros felügyelete alá - írja budapesti látogatásáról kiadott beszámolójában Pasquale Diana. A Morgan Stanley feltörekvő piacokért felelős közgazdásza méretes lyukat lát jelenleg a 2013-as költségvetésben, amit a kormánynak kezelni kellene. Ha ezt nem teszi, akkor annak csúnya vége lehet, mert negatívan értékelnék a piacok az IMF-tárgyalások szempontjából - vélekedett az elemző. Az idő viszont vészesen fogy, mert az eredeti tervek szerint jövő hétfőn kerül sor a büdzsé zárószavazására, egy hét alatt kell tehát megoldást találni.

Úgy tűnik, hogy hétfőre a kormány is felismerte az ebből fakadó veszélyeket. Cikkünk megírása után ugyanis hétfő délben érkezett a hír, hogy a kormány javaslatára a Fidesz frakciója elhalasztaná a szavazást a költségvetési módosító javaslatokról és a zárószavazás is csúszhat. Ez arra utal, hogy meghátrált a kormány a jövő évi költségvetés ügyében. Ennek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés