Előfizetői tartalom

Fájdalmasan lassan csökken a munkanélküliség

Portfolio
Továbbra is kiábrándítóan magas az európai munkanélküliség aránya, de legalább már enyhe csökkenést látunk az unióban. Az eurózónás ráta ugyanakkor csak stagnált májusban. Érdekesség, hogy hazánk tudta a legjobban csökkenteni a munkanélküliséget, de sajnos ez leginkább csak az erőltetett közmunkaprogram miatt tűnik így.

Az Eurostat legfrissebb közlése szerint májusban 11,6 százalék volt az euróövezeti munkanélküliségi ráta, ami az áprilisi szinttel megegyezik. Megjegyzendő ugyanakkor, hogy a ráta végre eltávolodott a korábbi maximumától, és májushoz képest már 0,4 százalékpontot mérséklődött.Egy fokkal jobb a helyzet az EU-28-ban, ahol a munkanélküliek aránya 10,3 százalék volt májusban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés