Előfizetői tartalom

Folytatódik az ÁSZ-MNB adok-kapok

Portfolio
Az Állami Számvevőszék értetlenül áll Simor András a portfolio.hu portálnak adott sajátos nyilatkozata előtt, melyben a Magyar Nemzeti Bank elnöke értékelte a "Magyar Nemzeti Bank működésének és a központi költségvetéssel történő elszámolások szabályszerűségének ellenőrzéséről" szóló számvevőszéki jelentéshez kapcsolódó sajtótájékoztató összehívását.

"A MNB a magyar adófizetők pénzéből működik, így az Állami Számvevőszéknek joga és kötelessége a jegybanki működés ellenőrzése, a közpénzek védelme. Az ÁSZ a számvevőszéki törvény rendelkezésének megfelelően, törvényi felhatalmazás alapján, minden évben ellenőrzi a jegybank gazdálkodását, és ellenőrzésében nem tér ki a jegybank alaptevékenységére,...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés